INI ADALAH SEBAB KENAPA ANDA PERLU BERHENTI MELAKUKAN SENAMAN KARDIO!

Bagaimana Rahsia Yang Saya Ingin Bongkarkan Membakar Lemak Anda 24-48 jam

Hi saya Dr Hidayat.
Dan hari ini saya akan kongsikan hasil kajian kepada anda sebab utama kenapa anda sukar untuk menurunkan berat dengan hanya berjoging sebagai senaman anda.

Dan lebih penting, anda akan mengetahui tips yang saya kongsikan untuk anda boleh membakar lemak dan membina otot pada masa yang sama.

Anda juga akan lihat bagaimana tips ini membantu anda membakar lemak walaupun anda sedang tidur. Saya faham jika anda pernah mencuba segalanya dari segi senaman dan diet tetapi saya janji anda akan teruja dengan apa yang akan saya tunjukkan.

Baca artikel ini sampai habis kerana ia mungkin tidak lama berada di sini.

Pertama sekali anda perlu dengar cerita saya

Selain doktor perubatan, saya juga seperti anda, mempunyai masalah berat badan. Dan bukan sekejap tetapi bertahun-tahun lamanya.

Pada mulanya saya seorang yang kurang aktif, tetapi tak ada masalah berat. Tetapi setelah dua tahun memasuki universiti, berat saya semakin bertamah. Bila orang lain mula menegur, saya cepat terasa dan stress.

Apabila melakukan satu kerja, saya boleh hilang mood. Keyakinan diri terhadap tubuh badan sudah tidak sama seperti dulu. Saya mula bersenam dan menjaga pemakanan. Saya adalah seorang yang tidak suka melakukan kardio terutama sekali dalam berjoging.

Ramai yang cakap kalau nak turun berat saya perlu jogging atau treadmill. 4-5 kali seminggu pulak tuh. Untuk buat sekali seminggu pun saya rasa sudah cukup penat apatah lagi 4-5 kali seminggu.

Jadi jogging saya berkubur tetapi saya mula beralih ke senaman berat. Dan ia sangat sesuai dengan jiwa saya.

Bila saya lakukan senaman berat ia mula menampakkan hasil dari segi perubahan bentuk badan tetapi ia tidak cukup untuk membuang lemak yang paling saya tidak suka.

Perut.

Anda jaga makan dengan mengira kalori dan melakukan jogging. Tetapi hasilnya tidak seperti yang diharapkan. Dan sampai satu masa anda akan terasa nak ‘give up’.

Dan lebih menyedihkan bila anda kembali ke tabiat makan lama anda. Dan malas bersenam. Sebab apa? Tak ada hasil.
Anda dan saya serupa. Mengalami situasi yang sama. Tetapi apa yang saya ingin anda tahu,
Ia Bukan Salah anda.

Jadi saya banyak melakukan pembacaan mengenai kajian-kajian yang dilakukan untuk membuang lemak dan membina otot dengan cepat dan berkesan.

Bagusnya, ia tidak perlu untuk anda melakukan cardio yang panjang dan anda boleh dapat hasil dalam masa lebih cepat berbanding apa yang anda lakukan sekarang.

Ia Digelar ‘Senaman Intensiti Tinggi’

Senaman yang saya maksudkan ialah anda melakukan senaman berat, tetapi dalam intensiti yang tinggi. Jadi terdapat elemen senaman berat dan juga senaman kardio.

Kenapa senaman intensiti tinggi?

Pertama sekali, apabila anda berjoging, ya anda membakar kalori tetapi berapa lama? Dan kajian menunjukkan ia hanya membakar kalori hanya ketika membakar kalori sahaja.

Jadi apabila anda terlupa untuk jogging pada hari tersebut dan makan terlebih banyak dari biasa? Diet anda menjadi sia-sia.

Bagaimana dengan senaman otot?

Senaman otot membolehkan anda menjadikan otot anda lebih besar dan padat. Now untuk wanita, anda jangan terkejut dengan apa yang saya katakan kerana apa yang media katakan selama ini tidak benar!

Senaman berat tidak akan menjadikan anda berotot seperti lelaki. Kerana anda tidak mempunyai satu hormon yang cukup seperti lelaki.

Ia dipanggil hormon testosteron.

Tetapi dengan senaman berat anda bukan sahaja dapat membentuk tubuh badan anda, tetapi ia membakar kalori anda dengan lebih lama walaupun anda sedang tidur!

Apabila anda membina otot, otot yang padat akan membakar lebih banyak kalori untuk mengekalkannya. Jadi metabolisme anda semakin meningkat dan anda tidak perlu takut untuk makan walaupun anda terlebih kalori.

Tetapi apabila anda menggabungkan elemen kardio dan juga senaman berat, ia akan membakar kalori dengan jauh lebih cepat dan pada masa yang sama membina otot.

Dengan senaman intensiti tinggi ini anda boleh mengekalkan berat anda tanpa anda yoyo effect!

Jadi adakah anda ingin membakar lemak tetapi anda tiada bentuk badan? Tidak ada shape dan curve yang diidamkan oleh lelaki mahupun wanita?

Ini Tips Daripada Saya

Ini merupakan tips daripada saya.
Jika anda sebelum ini berjoggin 3-5 kali seminggu, berhenti lakukannya. Mulakan senaman intensiti tinggi.
Anda hanya perlu lakukan senaman berat dan tingkatkan intensiti senaman anda.
Dr Hidayat
Kedua, jika anda ingin melakukan diet, mulakan dengan mengambil makanan bernutrisi.
Makanan bernutrisi yang saya maksudkan makanan yang anda tahu nilai nutrisi tersebut seperti protein, karbohidrat dan serat dan juga lemak.
Dr Hidayat
Untuk mengamalkan tips tips yang saya berikan ia bukanlah semudah itu. Anda perlukan program untuk anda ikut langkah demi langkah dari segi senaman dan juga diet.Dr Hidayat

MEMPERKENALKAN KEPADA ANDA…


Placeholder

PROGRAM FIT30

Program FIT30 merupakan program 30 hari yang menggunakan senaman intensiti tingi sebagai asas program ini. Dan anda mendapat 3 elemen penting dalam program ini iaitu workout, diet dan juga supplement.

PROGRAM 30 HARI SENAMAN INTENSITI TINGGI

Program FIT30 merupakan program 30 hari yang menggunakan senaman intensiti tingi sebagai asas program ini. Dan anda mendapat 3 elemen penting dalam program ini iaitu workout, diet dan juga supplement.

Click Me!
 • Senaman Intensiti Tinggi
 • Tidak Perlu ke Gym
 • Bakar Lemak Walaupun Anda Sedang Tidur

Apa yang bakal anda dapat dengan program FIT30?

Placeholder

PROGRAM SENAMAN FIT30 (NILAI 97)

Program ini dihasilkan lengkap langkah-demi langkah dan mudah untuk anda ikuti.
Anda akan menerima jadual 30 hari senaman FIT30. Senaman 30 hari ini adalah senaman intensiti tinggi yang anda boleh lakukan walaupun anda di rumah.
Anda tidak perlu ke gym untuk melakukan senaman ini.
Dengan menggunakan hanya dumbell, sudah cukup untuk anda menjalani program ini.

Placeholder

PROGRAM DIET FIT30 (NILAI RM87)

Pemakanan yang betul adalah sangat penting dalam Program FIT30. Di sini saya akan berikan kepada anda 5 Formula Diet yang boleh anda mulakan di dalam program diet anda.
5 Formula ini ada di mana-mana program diet yang pernah anda dengan Atkins diet, Paleo Diet dan sebagainya.
Mereka menggunakan 5 Formula ini sebagai asas program mereka dan saya berikan kepada anda.
Jika anda merasakan mengira kalori melecehkan, program ini tidak memerlukan anda mengira kalori dan anda masih mendapat hasil yang diidamkan.
Anda hanya perlu tahu makanan apa yang perlu diambil dan makanan apa yang perlu dielakkan.
Dan di dalam program ini, anda tidak perlu berlapar sekalipun!

Placeholder

PROGRAM SUPPLEMENT (NILAI RM86)

Di dalam program ini anda akan mengetahui 4 super food yang boleh mempercepatkan proses membuang lemak.
Apa yang superfood buat adalah melakukan detoks badan anda jika anda mengambil sebelum dan semasa anda melakukan program FIT30.
Usus dan salur darah anda akan dicuci daripada toksin yang melekat dan apabila anda mengambil makanan yang bernutrisi, nutrien tersebut akan diserap ke dalam darah dengan lebih efisien.

PROGRAM FIT30 Most Popular!

RM47

SAHAJA

RM270 DISKAUN 90%

Untuk 100 Pembeli Pertama SAHAJA

 • Program Senaman FIT30
 • Program Diet FIT30
 • Program Supplement FIT30
 • 20 Video Senaman FIT30
Ya Dr Hidayat! Saya Ingin Program FIT30 Sekarang!
 
Saya yakin tawaran hebat seperti ini tidak ada di mana-mana tetapi jika anda masih ragu-ragu sama ada program ini sesuai untuk anda.

Saya akan mengambil SEMUA risiko tersebut!Dr Hidayat

 
 
 
 

100% PULANGAN WANG DIKEMBALIKAN

dalam tempoh 30 hari. Jika anda tidak berpuashati dengan program ini, anda hanya perlu email dan minta refund. Dan 100% peratus wang akan dipulangkan tanpa banyak soal.

 

Tetapi Tunggu Dulu!

Disebabkan Anda Serius, Jika Anda Bertindak Sekarang Anda Akan Menerima…

Private Group FIT30 Program

Anda tidak akan berseorangan! Anda akan bersama-sama dengan rakan-rakan yang turut sama menyertai program FIT30 ini.
Jadi ia akan memberikan anda lebih inspirasi dan motivasi untuk melakukan program ini.

PROGRAM FIT30 Most Popular!

RM47

SAHAJA

RM270 DISKAUN 90%

Untuk 100 Pembeli Pertama SAHAJA

 • Program Senaman FIT30
 • Program Diet FIT30
 • Program Supplement FIT30
 • 20 Video Senaman FIT30
 • Private Group FB Komuniti FIT30
Ya Dr Hidayat! Saya Ingin Program FIT30 Sekarang!