DrHidayat Podcast 004: Hari ke-4 dan ke-5 Program Detoks Clean 9

Pada hari ke-5 dan ke-6 saya kongsikan bagaimana saya melalui Program Detoks Clean 9. Walaupun saya tidak mengikutinya 100%, tetapi saya tetap mendapat result yang dimahukan.

Saya berjaya kurangkan 1kg dalam masa 3 hari. Ia merupakan pencapaian yang baik. Sepanjang program ini, saya tidak melakukan sebarang senaman tetapi saya berjaya menurunkan berat.

Walaupun begitu sekiranya anda mendengar rancangan podcast ini, saya sangat menggalakkan anda untuk melakukan senaman kerana senaman adalah sangat penting. Saya hanya melakukan eksperimen jadi saya ingin lihat bagaimana keberkesanan program ini walaupun saya tidak bersenam.

Jika anda mempunyai kadar metabolisme yang rendah. Lebih baik anda bersenam. Mulakan dengan kardio kerana ia adalah paling berkesan. Tetapi untuk mengekalkan berat badan dan mengelak daripada yoyo effect, senaman berat adalah diperlukan. Otot yang besar menggunakan banyak tenaga yang perlu digunakan. Untuk kaum perempuan, jangan risau kerana otot anda tidak akan besar kerana anda tidak mempunyai banyak hormon testosteron.

Jika anda mendapatkan supplemen yang saya gunakan, layari

http://drhidayat.com/flp

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/194848775″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]